Kennisplatform benadrukt belang certificering bij isolatie met gespoten PURschuim

Op donderdag 4 juli organiseerde het Kennisplatform Gespoten PURschuim een bijeenkomst voor niet-gecertificeerde verwerkers in Veenendaal. Aanwezigen spraken met elkaar over het belang van certificatie om de juiste toepassing van gespoten PURschuim voor kruipruimtes te bevorderen. Een meerderheid van de aanwezige verwerkers gaf aan het eind van de bijeenkomst aan de intentie te hebben zich te certificeren.

80% van het marktvolume gecertificeerd
Purisolatie is een van de meest efficiënte materialen om woningen energiezuiniger te maken. Het isoleren van woningen met gespoten purschuim is een waar vak dat wordt uitgevoerd door professionals. Veilig isoleren met gespoten PURschuim wordt geborgd door gecertificeerde verwerkers. Op dit moment is 80% van het marktvolume gecertificeerd. Het Kennisplatform heeft zich tot doel gesteld om ook die laatste 20% te bewegen zich te laten certificeren. Deze bijeenkomst was daartoe een eerste aanzet. In het najaar zal een tweede bijeenkomst plaatsvinden.


Wat houdt certificatie in?
Sinds 1993 kunnen bedrijven worden gecertificeerd door de onafhankelijk stichting IKOB-BKB. Certificatie houdt in dat bedrijven werken aan de hand van vastgestelde veiligheids- en kwaliteitsvereisten. Naast training vormen ook inspecties een belangrijk onderdeel van de accreditering. Steekproefsgewijs voert IKOB-BKB iedere 1.500 m2, oftewel 1 op de 25 woningen, inspecties uit. Op die manier blijft de kwaliteit in de branche op een hoog niveau en wordt veilig werken bevorderd. Het is dan ook van belang om met een gecertificeerd bedrijf te werken.


Op zoek naar een gecertificeerd bedrijf?
Op de website van IKOB-BKB is een lijst van gecertificeerde bedrijven te vinden. Meer informatie over certificering vind u hier. Hebt u nog vragen? Mail ons dan via info@gespotenpurschuim.nl.