A-blad PURschuim beschrijft richtlijnen voor veilige en gezonde werkomgeving

PURschuim wordt al meer dan dertig jaar als vloerisolatie gebruikt, en is inmiddels in meer dan 250.000 kruipruimtes in Nederland toegepast. Het gebruik ervan is veilig, mits het op de juiste wijze en volgens de geldende regels en richtlijnen is aangebracht. Dit blijkt uit onderzoeken die enkele jaren geleden zijn verricht door gerenommeerde onderzoeksinstituten (TNO en RPS). Ook het recente advies van de Gezondheidsraad ondersteunt deze conclusie.

Het is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van isolatiebedrijven dat hun medewerkers kunnen werken in een veilige en gezonde werkomgeving. Het Kennisplatform Gespoten PURschuim ondersteunt bedrijven hierbij. In het begin 2021 gepubliceerde A-blad PURschuim, waarvan het Kennisplatform de initiatiefnemer was, staan afspraken die werknemers, werkgevers en leveranciers hebben vastgesteld om het aanbrengen van gespoten PURschuim zo veilig en gezond mogelijk uit te voeren.

Kennis- en adviescentrum Volandis, een organisatie van werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw, heeft het A-blad in nauwe samenwerking met vertegenwoordigers van de sector opgesteld.

Het Kennisplatform Gespoten PURschuim roept isolatiebedrijven op om aan de hand van het A-blad te toetsen of hun werkwijze voldoet aan de richtlijnen die in het A-blad zijn beschreven.